Sneeuwkettingen-huren

Sneeuwkettingen huren

Gaat u op wintersport of naar een gebied waar veel besneeuwde wegen en hellingen zijn? Dan bent u bij Optimaal Reiscomfort aan het juiste adres. Bij optimaal Reiscomfort kunt u eenvoudig een sneeuwkettingen voor uw auto huren.
In de meeste wintersportlanden zoals Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland etc. is het verplicht om sneeuwkettingen bij u te hebben. Naast het feit dat u een boete of rijverbod kunt krijgen is het natuurlijk veel belangrijker om op een veilige en verantwoorde manier uw bestemming te bereiken. Optimaal reiscomfort help u graag.
Huren.

Sneeuwkettingen vervangen je winterbanden of 4-seizoenenbanden niet, maar ze bieden extra grip bij sneeuw en ijs. Zo kun je veilig op weg naar je wintersportadres.
Sneeuwkettingen zijn er in vele soorten en maten. Bij optimaal reiscomfort kunt u voor bijna elke auto sneeuwkettingen huren, zowel voor personenauto´s, Crossovers, SUV, MPV, als bestelbusjes groot of klein.

Wij verhuren uitsluitend kwaliteitssneeuwkettingen van de bekende merken als Pewag, Thule en Weissenfels. Zo bent u altijd verzekerd van optimale kwaliteit.
De sneeuwkettingen zijn eenvoudig om te leggen. Zie onze gebruikshandleidingpagina voor montage-instructie.
Welke sneeuwkettingen u het beste kunt huren, hangt af van de bandenmaat in combinatie met uw type auto. Geef ons de juiste bandenmaat, het merk, type en bouwjaar van uw auto door en wij gaan op zoek naar de geschikte sneeuwkettingen.
Of maak gebruik van de PEWAG sneeuwketting configurator (click)

Weet u welke sneeuwkettingen u wilt huren? U maakt eenvoudig online uw reservering, en wij gaan direct voor u aan de slag. Voor vragen en meer informatie over de verhuur van sneeuwkettingen kunt u contact met ons opnemen via 06-18946889.

Type sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen omleggen is niet altijd eenvoudig. Met lage temperaturen en een flink pak sneeuw ook niet altijd een pretje. Bij Optimaal Reiscomfort hebben wij eenvoudig te monteren sneeuwkettingen. Wij verhuren moderne, kwalitatief sterkekettingen die u niet hoeft na te spannen.
Bij het zoeken naar de juiste sneeuwkettingen is belangrijk dat de kettingen geschikt zijn voor de combinatie van het voertuig, de bandenmaat en de toegestane schakeldikte.
Een standaard sneeuwketting wordt om de band en dus ook aan de achterzijde van de band (tussen de band en de wielkast) bevestigd. Hoe breder de band van de auto hoe minder ruimte er in de wielkast overblijft voor het bevestigen van een sneeuwketting.
In sommige gevallen is de ruimte voor het bevestigen van een sneeuwketting nihil. In dit geval bent u genoodzaakt een loopvlakketting te gebruiken.

Sneeuwkettingen 1
Sneeuwkettingen 2
Sneeuwkettingen 3
Sneeuwkettingen 4

Standaard personenauto sneeuwkettingen
Dit type sneeuwketting kenmerkt zicht door de dikkere schakels (9mm, 10 mm, 12 mm of 16 mm) van de sneeuwketting. De ketting wordt ook aan de achterzijde van het wiel bevestigd, waardoor er voldoende ruimte achter het wiel en de wielkast aanwezig moet zijn. Deze kettingen zijn niet geschikt als er onvoldoende ruimte is, omdat dan de kans bestaat dat door de sneeuwketting het voertuig beschadigd wordt.

Sneeuwkettingen 4

Extra dunne sneeuwkettingen
Dit type sneeuwketting kenmerkt zicht door de zeer dunne schakeldikte (7mm) van de sneeuwketting. De ketting wordt in tegenstelling tot een loopvlakketting wel aan de achterzijde van het wiel bevestigd, maar door de minimale schakeldikte ook geschikt voor auto’s met een minimale ruimte tussen het wiel en de wielkast. Controleer of een 7 mm sneeuwketting ook geschikt is voor uw voertuig.

Sneeuwkettingen 6

Loopvlakkettingen sneeuwkettingen
Loopvlakkettingen zijn sneeuwketting die NIET aan de achterzijde van de band bevestigd worden, maar enkel op het loopvlak van de band. Een loopvlakketting is daarom een ideale sneeuwkettingoplossing voor voertuigen met minimale ruimte tussen het wiel en de wielkast. Voor meer informatie en/of het reserveren van loopvlakkettingen.
Loopvlakkettingen komen veel voor bij velgen vanaf 17 inch in combinatie met automerken zoals Audi, Alfa Romeo, Volvo, VW, Opel, Peugeot en Renault. In het instructieboekje van uw auto vindt u deze beperking.

Sneeuwkettingen 4

4×4/SUV sneeuwketting
Er zijn kettingen van zwaardere kwaliteit voor SUV’s en 4×4 auto’s. Op deze voertuigen kunt u geen personenauto-sneeuwketting leggen.