Fietsendrager-huur

De fietsen mee op autovakantie?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Geen categorie
  • Laatste wijziging in bericht:18 maart 2021
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Gaat u dit jaar weer fijn op vakantie, maar wilt u niet op de vakantiebestemming telkens de auto moeten pakken? Dan is het ook een idee om de fietsen mee te nemen. Zeker wanneer u naar een camping gaat is een auto niet altijd ideaal, en kunt u net zo goed de fiets pakken. Uiteraard zijn deze ook vaak wel ergens te huur, maar daar betaalt u flink voor en dat is zonde. Zeker als u ook gewoon uw eigen fiets mee kan nemen.

Maar hoe doet u dat dan? Wilt u de fietsen meenemen, dan zou u een fietsendrager moeten hebben. Door deze te kopen bent u veel geld kwijt, wat zonde is. Zeker als u de drager alleen maar tijdens de vakantie gebruikt is dit zonde van uw geld. Een andere optie is om een fietsendrager te huren. Bij Optimaal Reiscomfort is dit mogelijk.

Hoe werkt het huren van een fietsendrager?

Er zijn twee verschillende types te huur bij Optimaal Reiscomfort, die allebei zo hun voordelen hebben. De eerste is een fietsendrager op de trekhaak. U heeft hier dus vanzelfsprekend wel een trekhaak voor nodig. De drager wordt hier vervolgens bovenop geplaatst, zodat u eenvoudig de fietsen mee kunt nemen. Er zijn dragers beschikbaar voor twee, drie of vier fietsen. Ook is er een fietsendrager voor elektrische fietsen beschikbaar, hier kunnen maximaal twee fietsen op geplaatst worden.

De andere optie is door de fietsen mee te nemen op het dak. Ideaal wanneer u geen trekhaak heeft maar wel de fietsen mee wilt nemen. Houdt u er alleen wel rekening mee dat u dan geen dakkoffer huren kunt. Er zullen in dit geval ook dakdragers op het dak bevestigd moeten worden, en vervolgens moeten hier fietsdragers op geplaatst worden, per fiets. Vaak kunnen er vier of soms zelfs vijf fietsen meegenomen worden op deze manier.

Wat zijn de voordelen?

Doordat u alles bij Optimaal Reiscomfort huurt hoeft u geen grote, dure aankoop te doen. Ook heeft u na de vakantie geen extra opslagruimte nodig om de fietsendragers kwijt te kunnen. Het monteren wordt daarnaast voor u gedaan, dus ook daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. Uiteraard kunt u ervan uit gaan dat alle onderdelen van uitstekende kwaliteit zijn, geen mankementen hebben en goed onderhouden zijn.

Wat de kosten zijn is op voorhand niet duidelijk te zeggen. Kiest u voor een fietsendrager op de trekhaak, dan betaalt u alleen voor deze drager. Het starttarief is afhankelijk van het aantal fietsen dat u meeneemt, en daarnaast betaalt u ook per dag. Hoe langer u de drager huurt, hoe goedkoper het uiteindelijk is.

Wilt u de fietsen echter meenemen op het dak, dan zou u zowel de dakdragers als de fietsendragers moeten huren, waardoor u wel meer kwijt bent. Ook hierbij geldt dat u een starttarief betaalt, bij de fietsendragers is het bedrag afhankelijk van hoeveel fietsen u mee wilt nemen. Daarnaast betaalt u dan nog per dag, waarbij het goedkoper wordt naarmate u langer huurt.