tarief towbox huren

Wat is een towbox?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Geen categorie
  • Laatste wijziging in bericht:4 april 2022
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Wellicht bent u al bezig met het plannen van de zomervakantie. Er even heerlijk tussenuit gaan met het gezin of je geliefde. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk dat alle spullen mee kunnen. Heeft u in de auto niet veel ruimte voor de koffers en tassen, dan zijn er gelukkig nog een aantal andere mogelijkheden om toch alles mee te nemen, zoals een dakkoffer. Wilt u echter geen koffer op het dak, dan kunt u ook gebruikmaken van een towbox van Optimaal Reiscomfort.

Wat is een towbox?

Een towbox is een trekhaakkoffer waar u eenvoudig uw bagage in kwijt kunt, en is ideaal wanneer u geen dakkoffer kan of wilt gebruiken, of wanneer u deze al gebruikt, maar nog steeds ruimte te kort komt. De towbox plaatst u op de trekhaak zodat de koffer eenvoudig mee kan op vakantie. De koffer is kantelbaar zodat u gewoon bij uw kofferbak kunt komen wanneer dit nodig is. Daarnaast is de towbox ook te combineren met een fietsendrager voor 1 fiets.

De towbox heeft een inhoud van maar liefst 300 liter en een maximaal laadvermogen van 50 kilogram. Het gewicht van de koffer zelf is 8.6 kilogram. Het starttarief voor een towbox huren is € 108,00 voor 7 dagen. Na deze 7 dagen kunt u per dag blijven huren. Hoe langer u huurt, des te goedkoper het bedrag wordt.

Andere koffers voor de vakantie

Heeft u al een towbox op de auto zitten, maar komt u nog steeds plek tekort? Dan is een dakkoffer huren een uitkomst. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen deze te kopen, maar hoe vaak gaat u deze koffer uiteindelijk gebruiken? Een dakkoffer kunt u eenvoudig huren, net als de towbox, en altijd tegen een scherp tarief.

Een dakkoffer is vaak voorzien van een aantal slimme functies. Hierbij kunt u denken aan een systeem dat makkelijk te openen en te sluiten is, maar ook eenvoudig te monteren is en voorzien is van een geoptimaliseerd ontwerp. Juist het ontwerp zorgt er namelijk voor dat u voldoende mee kunt nemen in de koffer.

Er zijn verschillende dakkoffers beschikbaar. Belangrijk is het vooral dat u kijkt naar de afmetingen van de koffer, want hij moet uiteraard wel op de auto passen. Gaat u de koffer gebruiken voor de wintersport? Kijk dan ook goed naar het aantal ski’s of snowboards die er in kunnen en de maximale lengte van de ski’s. Heeft u ski’s van 180 centimeter, dan heeft u niks aan een dakkoffer van 400 liter, maar wel van 420 liter of groter.

Het starttarief van het huren van een dakkoffer is afhankelijk van het type, maar ligt tussen de  € 40,00 en € 58,00 per dag. De montage en demontage zit bij deze prijs inbegrepen.